Ring met saffier geflankeerd door twee diamanten in marquise slijp

Personalisatie

Onze ervaren goudsmeden creëren een gouden juweel enkel en alleen op uw maat. Zo'n uniek, handgemaakt sieraad koestert u voor het leven.

New design & transformaties

Heeft u een oud juweel in de kast liggen? Hecht u emotionele waarde aan een erfstuk maar is het niet meteen uw stijl? Geef uw erfstukken een tweede leven. Personaliseer ze. Graag schetsen wij voor u enkele ideeën om uw juweel een nieuwe uitstraling te geven. Een versmelting van het verleden en het heden, perfect afgestemd op uw stijl.

New design & tranformaties

Graveren

Zeg het met een juweel. Uw juwelen graveren biedt veel mogelijkheden om uw juwelen te personaliseren. Als juwelenontwerper helpt Scaldis u hierbij. Zo geeft u nog meer betekenis aan het geschenk voor uzelf of uw dierbare.

In ons atelier beschikken wij over een ervaren goudsmid die de ambacht en kunst van de handgeschreven gravure volledig beheerst. Initialen graveren, een liefdesboodschap… Bovendien hebben wij een exclusieve samenwerking met een graveerder die gespecialiseerd is in wapenschilden en emblemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Graveren zegelring

Trouwen

Wenst u een verlovingsring op maat van uw geliefde te creëren? Ontdek hoe dit bij Scaldis in zijn werk gaat en waar u het best op let tijdens het kiezen van de diamant. Graag delen we onze jarenlange ervaring en expertise met u.

meer info

Sfeerbeeld verlovingsringen fancy shape

How it works

How it works uw wensen en verlangens

Uw wensen en verlangens

Samen leggen we onze creativiteit en ideeën bij elkaar. U kunt u laten inspireren door de dames sierraden of mannen juwelen die wij steeds creëren.

How it works scaldis ontwerp sfeerbeeld

Ontwerp

Enkele schetsen worden gemaakt tot we het perfecte juweel op maat bekomen. Daarbij kunnen we steeds de edelstenen tonen die bij uw ontwerp aansluiten en die u kunnen inspireren. Overtuigd? Onze goudsmeden gaan meteen aan de slag in ons atelier in Kortrijk. Elk juweel is aan te passen naargelang uw budget.

How it works scaldis verwezelijking sfeerbeeld

Realisatie

Van juweelontwerp tot verwezenlijking staan wij u bij met onze jarenlange expertise.  Het enige dat u nog rest is het prachtige stuk afhalen in onze juwelenwinkel Scaldis.

Scaldis - Losse edelstenen

Edelstenen

Als gediplomeerd diamantair en gemmologist gaan we steeds op zoek naar de meest kwalitatieve diamanten en edelstenen met een prachtig intense kleur. Dankzij onze ruime voorraad kunnen wij u op elk moment de edelstenen tonen die bij uw idee passen. Diamant, saffier, smaragd, robijn, aquamarijn, morganiet, amethist, toermalijn… en nog zoveel meer.

Parel sfeerbeeld

Parels

Pareljuwelen zijn de tijdloze klassiekers van onze collectie. Al hoeft een juweel gezet met parels niet altijd klassiek te zijn. De keuze voor een barokparel of de combinatie van verschillende tinten geven het juweel een eigenzinnige uitstraling. Bij Scaldis kunnen wij u ook losse Tahiti-, zoetwater- en cultuurparels tonen, zodat u zelf de parels met de mooiste luster kunt selecteren.

Belgische ambacht vlag

Belgische ambacht

Elke stap in het creëren van juwelen is een ambacht en een kunst. Wij werken enkel samen met de beste goudsmeden. Onze roots liggen in Kortrijk, waar uw gepersonaliseerde juwelen dan ook gemaakt worden. Met andere woorden, op en top Belgische ambacht.

meesterstempel scaldis

Meesterstempel

Elk juweel van Scaldis wordt met minimaal twee stempels bekroond. Allereerst met onze eigen Meesterstempel van fabrikant-juwelier, die gehomologeerd is bij het Europees Merkenbureau voor de Benelux. Deze tonvormige stempel is uniek. Ook het symbool voor massief goud 18kt wordt op uw juweel aangebracht. Dit is een ruitvormige stempel met de inscriptie AU750. Verder worden al onze ringen, indien gezet met edelstenen, ook steeds gegraveerd met het gewicht ervan. Deze stempels waarborgen de authenticiteit en oorsprong van uw juweel.