Trouwringen Axana en Christophe - Fotograaf Jana Pollet

Verloven & trouwen

Elkaar het jawoord geven is een van de meest bijzondere momenten in uw leven. We zijn vereerd dat we deel mogen uitmaken van zo’n grote mijlpaal. Vol enthousiasme staan we klaar om u te adviseren en assisteren in de zoektocht naar de perfecte verlovingsring en trouwring voor man en vrouw. Zo kunt u met een gerust hart om de hand van uw geliefde vragen.

House of Weddings

Scaldis is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel, hét platform dat de beste en meest betrouwbare Huwelijksleveranciers in België groepeert. Een mooie erkenning van onze familie, onze visie voor kwalitatieve, tijdloze juwelen & onze expertise.

House of Weddings logo 2024

Verlovingsringen

Samen zoeken we naar de perfecte ring die bij uw wensen, budget en persoonlijkheid aansluit. Van de klassieke solitair tot een meer originele verlovingsring. Met onze jarenlange ervaring gidsen we u door de verschillende stijlen, modellen en edelstenen. 

Wenst u een gepersonaliseerde verlovingsring? Als professioneel juwelenontwerper maken we van uw idee werkelijkheid. Van creatieve schets en de keuze van uw edelstenen tot de realisatie door onze gespecialiseerde goudsmeden.  

Gepersonaliseerde verlovingsring
Solitair verlovingsring
Solitair verlovingsring
Solitair verlovingsring
Solitair verlovingsring

Trouwringen en eternity rings

Trouwringen

Onze goudsmeden vervaardigen uw trouwring handgemaakt in Kortrijk. Zo creëren we voor u een gepersonaliseerde trouwring binnen uw budget. Laat bovendien de binnenkant van uw trouwring met de hand graveren. Dankzij de kwaliteit van Scaldis krijgt u gegarandeerd een juweel voor het leven.

Eternity rings

Een eternity ring is een ring met diamanten van dezelfde grootte rondom de band gezet. Het symbool voor eeuwige liefde en trouw voor elkaar. Krachtig, tijdloos en elegant. Als diamant expert toont Scaldis u graag de verschillende mogelijkheden. 

maak een afspraak

Trouwringen
Eternity ring
Trouwringen geel goud
Trouwringen wit goud
Trouwring geel goud
Ringen beeld bij verloven

Wilt u liever een origineler ontwerp? Waarom kiest u niet voor een prachtige peer of diamant in smaragdslijp. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Personalisatie

Expertise 4C's

Een diamant is het symbool van zuiverheid, liefde en eeuwigheid. Al eeuwenlang is de mensheid gefascineerd door deze bijzondere edelsteen. Tegenwoordig wordt de waarde ervan geëvalueerd op basis van de combinatie van de diamant 4 C’s. Deze kenmerken kunnen u gidsen in het maken van een keuze tussen de enorme verschillen in bestaande stenen. Tijdens uw bezoek aan onze juwelierszaak in Kortrijk delen wij graag onze kennis en adviseren wij u met plezier bij het kiezen van de ideale diamant volgens uw wensen. 

Carat icon Scaldis

Carat

Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat. Een karaat komt overeen met 0,2 gram. Kleinere diamanten worden uitgedrukt in punten, waarbij 1 karaat gelijk staat aan 100 punten.

Colour icon Scaldis

Colour 

De kleur van uw diamant bevindt zich op een schaal van de witste diamant (‘kleurloos’) (D) tot een gelige diamant (Z). De witste stenen zitten tussen de D en H, lager vindt u bij Scaldis niet. Er bestaan bovendien ook zeldzame, gekleurde diamanten: geel, roze, blauw, …

Clarity icon Scaldis

Clarity

Tijdens het ontstaansproces neemt een diamant unieke interne en externe eigenschappen aan. De clarity scale weerspiegelt de omvang, het aantal en de locatie van deze eigenschappen. Ziet u ze niet met het blote oog? Dan is uw diamant van uitmuntende kwaliteit.

Cut icon Scaldis

Cut

De slijpvorm is essentieel voor de schoonheid en schittering van de diamant. Hierbij zijn fijne verhoudingen, symmetrie en afwerking belangrijk. De bekendste slijpvorm is de ‘briljant’ met wel 57 facetten.