Familie Scheldeman

4 Generaties Juweliers

Sinds 1932 deelt de familie Scheldeman de passie voor juwelen en edelstenen. In 1956 besloot mijn vader Germain zijn eigen weg in te slaan als juwelier en diamantair en zo begon het verhaal van Scaldis. Samen met zijn echtgenote Beatrice opende hij de zaak in Kortrijk. Dankzij hun gedrevenheid en passie bloeide Scaldis uit tot een vaste waarde in Kortrijk en tot ver in de omstreken. Sinds 1999 heb ik de leiding van Scaldis overgenomen. Samen met mijn echtgenote Christel bouwen we verder op de waarden die door mijn ouders gedefinieerd werden, hoogstaande kwaliteit en persoonlijke service.

We zijn bijzonder trots dat we onze dochters Charlotte en Josephine bij Scaldis mogen verwelkomen. De vierde generatie die vol enthousiasme mee vorm geeft aan Scaldis.

Manuel & Christel

maak een afspraak

1951 Braderie Scheldeman - Dendievel
1959 Beatrice
Scaldis jaren 80
Scaldis jaren 90
Scaldis jaren 2000
Scaldis sinds 2020

Diensten

Kortrijks juwelier Scaldis staat bekend voor uitmuntende service en persoonlijke aanpak. Voor ons staat u, de klant altijd centraal. Wij geloven dan ook dat onze persoonlijke service het bezoek aan onze juwelierszaak zo bijzonder maakt. Diensten die het verschil maken.

Sfeerbeeld ontwerpen

Ontwerpen

Dankzij onze ervaren goudsmeden is het mogelijk om juwelen op maat te creëren. Een uniek stuk, enkel en alleen voor u ontworpen. 

Sfeerbeeld transformatie

Transformaties

Samen geven we juwelen van overleden geliefden een tweede leven via een gepersonaliseerd juweelontwerp op uw maat.

Sfeerbeeld juweelherstellingen

Juweelherstellingen

Onze gediplomeerde goudsmeden herstellen voor u elk gouden juweel met veel zorg en jarenlange ervaring. 

Sfeerbeeld horlogereparaties

Horlogereparaties

Onderhoudsherstellingen gebeuren meestal via onze deskundige uurwerkmaker. Daarnaast kan dit ook via de grootste ateliers van hoogstaande horlogemerken zoals Seiko en Corum. 

Graveren

Zeg het met een gepersonaliseerd juweel… Scaldis biedt verschillende mogelijkheden om uw juweel te personaliseren dankzij sieraad graveren. Zo geeft u nog meer betekenis aan het geschenk voor uzelf of uw dierbare. 

personalisatie

Sfeerbeeld gouden trouwringen

Expertise

Diamanten zijn onze grootse passie. Voor uw juwelen met edelstenen gaan wij dan ook op zoek naar de beste kwaliteit passend bij uw budget. Dankzij de uitgebreide kennis die van vader op zoon is doorgegeven en jarenlange ervaring, zijn we bij Scaldis dan ook professionele diamantairs. Ook Charlotte volgde reeds verschillende opleidingen waaronder Diamond Grading aan het Gemmological Institute of America (GIA) en aan de Hoge Raad voor Diamant (HRD), alsook Gemmology Basic aan de HRD.

Certificaten

Bij het kopen van diamanten groter dan 0.30ct krijgt uw diamant een HRD of GIA certificaat als extra service. De hoog aangeschreven instituten HRD of GIA verstrekken dit certificaat. Dit objectief rapport bevestigt de authenticiteit en de kwaliteit van uw diamant. Ook beschrijft het de belangrijkste eigenschappen op een gedetailleerde manier aan de hand van de 4 C’s.

Gia certificaat
HRD Antwerp certificaat

Ethisch

Kimberley process

Kimberley process

Dit protocol heeft tot doel de handel in ruwe diamant zo transparant mogelijk te laten verlopen. Wij, Scaldis, garanderen dat alle door ons verhandelde edelstenen werden aangekocht via legitieme bronnen, dat ze de resoluties van de VN volledig respecteren en conflictvrij zijn.

Natuurlijke diamanten

Natuurlijke diamanten

Wij kiezen er resoluut voor om uitsluitend natuurlijke diamanten in onze collecties te gebruiken. Natuurlijke diamanten zijn authentiek, uniek en behouden hun waarde doorheen de tijd.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Elk juweel van Scaldis is gemaakt met duurzaamheid in het achterhoofd. Wij gebruiken fair-cycled goud voor een deel van onze collecties. Ook is de diamantmijnbouw tegenwoordig zodanig gereguleerd en technologisch geavanceerd dat de impact op het milieu zo minimaal mogelijk is.