Reuge music

The art of mechanical music

Laat u betoveren door de prachtige melodieën en het eeuwenoude vakmanschap van Reuge music. Naast gepersonaliseerde, traditionele muziekdozen en zakhorloges, creëert Reuge ook houten muziekdoosjes of ‘Music boxes’ en ‘Singing birds’. Wilt u een muziekdoos kopen? Kom dan gerust langs in onze juwelierszaak in Kortrijk.

maak een afspraak

Reuge Winch

Music box

Moderne vormen of klassiek houten inlegwerk, de collectie van Reuge heeft het allebei. Binnenin de houten muziekdozen zit een zorgvuldig gecomponeerde mechanische muziekbeweging, de muziekrol. Deze muziekrol wordt op vandaag nog steeds met de hand vervaardigd en kan meer dan 2 200 pinnen tellen. Een geavanceerd design en technologische innovatie om mee uit te blinken. 

Byzance

Singing birds

Fascinatie, dat is wat klanten voelen wanneer ze voor het eerst een Reuge Singing bird in beweging zien. Op het eerste zicht lijken deze muziekdozen niet wat ze zijn. Eens de sleutel omgedraaid wordt, opent een muzikale wereld. Echte vogelveren, volledig gesynchroniseerde automaten, een heerlijk lied en heldere klanken zorgen voor een waar droommoment.

Reuge close-up
Reuge muziekrol
Close-up Reuge Singing bird
Reuge singing bird